Det gælder generelt for tæt-lav bebyggelsen i området, at bebyggelsesprocenten må være max 45. Bebyggelsesprocenten udregnes for den enkelte storparcel eller den enkelte grund. Der kan ikke medregnes andel af fælles friarealer i grundstørrelsen. Tæt-lav sokkelgrunde må have en maks. bebyggelsesprocent på 100 %.
Delområde A udlægges til tæt-lav bebyggelse i op til 2 etager. Der kan udstykkes til storparceller eller enkelte grunde. Enkelte grunde skal være min. 300 m2. Der er desuden fælleshus med omkringliggende opholdsarealer. Hele eller dele af det eksisterende drivhus kan omdannes til fælleshus.
Delområde B udlægges til tæt-lav bebyggelse i op til 1 etage. Der kan udstykkes til storparceller eller enkelte grunde. De enkelte grunde skal være min. 300 m2 pr. bolig for bebyggelse med 3 eller flere boliger og min. 450 m2 pr. bolig ved dobbelthuse. Der må i dette delområde også udstykkes som sokkelgrunde på min. 85 m2. En sokkelgrund er en udstykning, der svarer til husets fodaftryk eventuelt inkl. terrasse. På en sokkelgrund på f.eks. 85 m2 med mulighed for 1 etage, kan der bygges et hus med 75 etagemeter og en terrasse på 10 m2. Huse på sokkelgrunde kan stå frit såvel som sammenbygget overs skel. Står et hus frit, betegnes det som et fritliggende enfamiliehus. Står husene sammenbygget, f.eks. i rækker, klynger eller kædehuse, betegnes det som tæt-lav bebyggelse.
Delområde C udlægges til tæt-lav og/eller åben-lav bebyggelse i op til 2 etager. Der kan udstykkes til tæt-lav storparceller eller enkelte grunde. Ved tæt-lav bebyggelse skal de enkelte grunde være min. 300 m2 pr. bolig for bebyggelse med 3 eller flere boliger og min. 450 m2 pr. bolig ved dobbelthuse. Åben-lav boliger må opføres på grunde, som er minimum 700 m2.
Delområde D udlægges til åben-lav bebyggelse i op til 2 etager på min. 700 m2 grunde. Lokalplanen beskriver ikke maks. bebyggelsesprocent til åben-lav bebyggelse, da det sker jf. gældende bygningsreglement.
Delområde E udlægges til grønne fri-og opholdsarealer, samt til håndtering af overfladevand. Delområdet omfatter den vestlige del af lokalplanområdet, ud mod den eksisterende å og regnvandsbassin vest for området, og videreføres ind i bebyggelsen i form af grønne kiler. De grønne friarealer og grønne kiler tænkes som en form for vild natur med mulighed for glidende overgang til boligbebyggelsen.
Lokalplanen søger at give mulighed for brug af bæredygtige materialer med lang levetid. Der fastlægges en pallette af materialer og farver, for at skabe mulighed for et varieret, men harmonisk og sammenhængende udtryk i området. Tanken er at man i takt med at man bliver klogere på bæredygtighed i byggematerialer, også vil kunne anvende særlige byggematerialer for at underbygge lokalplanens formål, om at skabe rammer for en bæredygtige hverdag.
Fordi lokalplanen giver mulighed for bebyggelse i op til 2 etager, gives der også mulighed for etablering af altaner og tagterrasser. Bestemmelserne herfor skal sikre at disse indtænkes i bygningens arkitektur og bliver en del af bygningskroppen, så bebyggelsen fremstår helstøbt.
Som led i at skabe rammerne for en bæredygtig hverdag tillades det igennem lokalplanen at opstille solenergianlæg, og mini- eller mikromøller.
Lokalplanen giver, indenfor delområde A, mulighed for etablering af et fælleshus for hele området, hvor fællesskaber kan opstå. For at højne fortællingen om stedets historie, som forhenværende gartneri, kan man omdanne et af de eksisterende drivhuse til dette formål.