Lokalplanen fastlægger, at delområde E udlægges til grønne fri- og opholdsarealer. Dette skal bidrage til en kobling fra det nye boligområde til den omkringliggende natur. Samtidig udlægges der i delområde E areal til håndtering af overfladevand. For at sikre delområdets funktion, som en kobling mellem boligområde og natur, skal lavninger til håndtering af overfladevand etableres med naturligt udseende og indpasses i det eksisterende landskab. Lavningerne kan anvendes til rekreativt brug, da der ikke er tale om bassiner med permanent vandspejl. I perioder med meget regn vil der være vand, som også vil kunne bidrage til et rekreativt blåt element i området.
Terrænregulering må som udgangspunkt ikke ske med mere end +/- 0,5 meter i forhold til eksisterende terræn. Men for at muliggøre etablering af regnvandsbassiner/lavninger, samt opfyld af eksisterende lavning, gives der i forbindelse med dette, tilladelse til terrænregulering op til +/- 1,5 meter. Den eksisterende lavning fyldes op for at lede vandet korrekt i området.
For at forstærke koblingen fra den eksisterende natur til de nye boliger, skal overgangen mellem parcellerne og de grønne kiler/fællesarealer fremstå naturligt uden hegn og klippede hække.
Der skal både i de grønne friarealer i delområde E og i forbindelse med fælleshuset etableres fælles opholdsarealer. Dette skal sikre udendørs mødesteder af forskellige typer for områdets beboere. Indenfor lokalplanområdet skal der etableres mindst én legeplads, som skal placeres i de fælles grønne opholdsarealer i delområde E eller i delområde A.
Da to ældre træer ved den eksisterende ejendom i delområde A er vurderet som egnet levested for flagermus, skal de bevares. Herudover skal det eksisterende læhegn, som løber igennem området i en nord-syd gående akse videreføres, som struktur i det nye boligområde. Dette sker ved bevaring af egnede træer og buskads, så en overordnet linje af beplantning stadig er at tyde i området. Læhegnet må gerne udtyndes, så der opstår trægrupper og åbninger og må gerne gennembrydes af boligveje. Videreførelsen af læhegnets struktur og bevaring af beplantning heri, har ikke noget med flagermus at gøre, men er derimod et aftryk af fortiden, som bringer fortællingen om en tidligere funktion i området, med ind i fremtiden.
For at styrke aftrykket af læhegnet, som en akse igennem området fastlægger lokalplanen en stiforbindelse, langs det eksisterende læhegn, som kobler området sammen på tværs af boligvejene.
Lokalplanens bestemmelser sikrer, at befæstelsesprocenten i hele lokalplanområdet ikke overstiger 35%. Dette gøres ved at sikre et større areal til grønt område og vandhåndtering og ved at stille krav til maks. befæstelsesprocent på de enkelte boliggrunde. Det maksimale befæstede areal må derfor ikke overstige 50 % for den enkelte tæt-lav grund og maks. 40 % for den enkelte åben-lav ejendom / parcelhusgrund. Bygningernes fodaftryk tæller også med i befæstelsen. Befæstede arealer er herudover materialer, som er uigennemtrængelige for vand såsom asfalt eller tætte flisebelægninger.