Det beskyttede dige i den østlige afgrænsning af lokalplanområdet, som vist på Kortbilag B, skal bevares og vedligeholdes. Der, hvor det er nødvendigt, kan diget gennembrydes til etablering af veje og stier. I disse tilfælde skal der søges dispensation hos kommunen.
I delområde D etableres anlæg til håndtering af overfladevand fra lokalplanområdet. Dette sker i den sydlige del af området, der skal fungere som buffer mellem det nye boligområde og Guldagervej. Beplantningen skal bestå af hjemmehørende og egnstypiske træer og buske, som kan tåle at stå i vand i perioder. Beplantningen skal have et semiåbent udtryk med spredt beplantning således boligområdet kan ses fra Guldagervej.
Ud mod Tarphagevej etableres en støjvold med en støjvæg. Støjvolden udformes i et let slynget forløb ind mod boligområdet, så den ikke fremstår som et rent teknisk anlæg men får et rekreativt præg. Støjvæggen afskærmes med beplantning.
Langs lokalplanområdets nordlige afgrænsning etableres et beplantningsbælte med en bredde på 8 - 10 meter. Beplantningen skal være tæt og bestå af træer og buske, der udvokset opnår en højde omkring 6 m.
I delområde C står der, som et levn fra den tidligere minkfarm, et hegn af store træer. Disse træer skal i videst muligt omfang bevares. Træerne mod skel til eksisterende landejendom skal bevares og forstærkes med nye træer og buske, så der dannes et plantebælte i en bredde af 10 meter. Øvrige træer skal bevares i det omfang det er muligt ved vejanlæg og udstykning og må ikke fældes før det er nødvendigt. De eksisterende træer giver området karakter, og nye træer kan først erstatte de gamle om mange år i forhold til deres naturmæssige og rummelige kvaliteter.