Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

I henhold til § 8 i Miljøvurderingsloven - Bekendtgørelse nr. 1976 af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) af 27/10/2021 - skal der udarbejdes en miljøvurdering af:

 

  1. Lokalplaner, som fastlægger rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der er omfattet af lovens bilag A og B.
  2. Andre lokalplaner, som kan påvirke et udpeget internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt.
  3. Andre lokalplaner, som i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, som kommunen vurderer, kan få væsentlig indvirkning på miljøet.

 

Lokalplanen vurderes ikke at påvirke Natura 2000-områder, men vurderes at omfatte følgende anlægstyper på miljøvurderingslovens bilag 2:

  • Punkt 10a: Anlægsarbejder i erhvervsområder til industriformål.
  • Punkt 10b: Infrastrukturanlæg, Anlægsarbejder i byzone.

 

Esbjerg Kommune har vurderet, at lokalplanen er omfattet af pligt til at gennemføre miljøvurdering af planen. På baggrund af en afgrænsning og høring af berørte myndigheder omfatter miljøvurderingen følgende emner:

 

  • Natur; beskyttede arter og biotoper.
  • Vand; overfladevand, regnvandshåndtering og recipienter.
  • Kulturhistorie; bevaringsværdige bygninger og beskyttede diger.
  • Midlertidige effekter; miljøforhold i anlægsfasen, herunder i sammenhæng med erhverv under opførelse nord for planområdet.

 

Miljørapporten er fremlagt i offentlig høring i samme periode som planforslaget.

 

Konkrete projekter og virksomhedstyper, der ønskes realiseret inden for lokalplanområdet kan være omfattet af pligt til miljøkonsekvensvurdering (VVM) af det enkelte projekt.

 

Anlæg i lokalplanområdet, der må antages at påvirke miljøet væsentligt, må ikke påbegyndes, før der er meddelt en § 25-tilladelse i henhold til miljøvurderingsloven på baggrund af en miljøkonsekvensrapport (VVM).