EU’s naturbeskyttelsesdirektiver, fuglebeskyttelsesdirektivet og habitatdirektivet pålægger EU's medlemslande at bevare en række arter og naturtyper, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene. Det skal ske ved at udpege særlige områder, hvor disse arter og naturtyper er beskyttede. Habitatområderne og fuglebeskyttelsesområderne udgør tilsammen Natura 2000-områderne.
Det er myndighedens ansvar at sikre sig, at der er tilvejebragt tilstrækkelige oplysninger til at afgøre, om planen/projektet kan skade et Natura 2000-område.
Planen er screenet og skal ikke konsekvensvurderes efter Direktiv 92/43/EØF af 21. maj 1992 fra Rådet for de europæiske fællesskaber. Det er Esbjerg Kommunes vurdering, at en væsentlig negativ påvirkning af Natura 2000-områdets integritet fra anlægget – i sig selv eller i forbindelse med andre planer og projekter - kan afvises. Det skyldes, at der ud fra en vurdering af anlæggets karakter, udførte støjberegninger og med de stillede vilkår i lokalplanen til bl.a. støj, ikke vil ske nogen væsentlig påvirkning af Natura 2000-området beliggende mere end 300 m væk.
Det vurderes, at der ikke vil ske nogen væsentlig påvirkning af yngle- eller rasteområde for bilag IV-arter, herunder flagermus og padder. Det skyldes, at projektområdet ikke udgør et egnet yngle- eller rastested for de beskyttede arter.