Inden for lokalplanområdet findes to beskyttede diger, der er beskyttet i henhold til museumslovens § 29a.
Beskyttede diger er beskyttede efter en vejledende registrering der har til formål at bevare sten- og jorddiger. Beskyttelsen betyder, at digerne ikke må sløjfes, ændres eller beskadiges. Den vejledende registrering af digerne kan korrigeres af kommunen gennem en analyse af, om digerne er omfattet af dige-bekendtgørelsens definition på beskyttede diger.
Realiseringen af lokalplanen forudsætter, at digernes tilstand ændres eller gennembrydes på dele af strækningen i forbindelse med etablering af bebyggelse, hvilket kræver dispensation fra museumslovens § 29a, jf. § 29 j, stk. 2.
I processen er det vurderet, at strækningerne der nedlægges, har en lav kulturhistorisk-, landskabelig og biologisk værdi. Digerne udgør bl.a. en mindre del af den oprindelige digestruktur i ejerlavet, og markerer desuden ingen sogne- eller ejerlavsgrænser. Digestrukturen i området vurderes heller ikke at være af national eller regional betydning. Digerne udgør ikke markante elementer i det åbne land, og særligt det sydlige dige er vanskeligt at erkende udover i den umiddelbare nærhed. Digerne indgår heller ikke i et større biologisk netværk eller ligger i tilknytning til § 3-beskyttede naturområder og rummer ikke træer med hulheder eller andre steder, der kan fungere som yngle- eller rasteområder for dyr eller plantearter, som fremgår af habitatdirektivets bilag IV.
Digernes beskyttelse videreføres således ikke i lokalplanen.
Forholdet til de beskyttede diger er nærmere beskrevet og vurderet i miljørapporten, der fremlægges sammen med lokalplanforslaget.