Bestemmelser
Lokalplanen har til formål
at sikre, at området kan udbygges og anvendes til højspændingsstation med tilhørende bygningsanlæg og tekniske installationer mv.,
at sikre, at det eksisterende og nye anlæg afskærmes med beplantning af hensyn til at mindske de landskabelige påvirkninger i området, samt
at forebygge miljøkonflikter inden for lokalplanområdet og i forhold til omgivelserne.
Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag A og omfatter matrikelnumrene 7, 1hf og del af 1ah V. Endrupholm Hgd., V. Nykirke samt 10f samt del af 9a, 10e og 8l Omme By, V. Nykirke samt alle parceller, der efter byrådets første behandling af lokalplanen udstykkes heraf.
Lokalplanområdet fastholdes som landzone.
I forbindelse med planens indmeldelse til Plandata.dk, bemyndiges borgmesteren af Byrådet til at fastlægge det i afsnit 2.1 anførte område matrikulært.
Lokalplanen tillægges bonusvirkning, og erstatter tilladelse efter planlovens § 35, stk. 1.
Bonusvirkningen gælder kun for de forhold vedr. byggeri, anlægsarbejder og beplantning, der er fastlagt i §§ 3.1, 4.1, 5.2, 7.2, 9.2, 9.3, 9.6 og 9.7. Byggeri og anlæg ud over de nævnte, forudsætter landzonetilladelse.
Lokalplanområdet udlægges til område til teknisk anlæg.
Lokalplanen tillader etablering af teknikbygninger, el-tekniske anlæg og master til områdets drift, samt giver mulighed for vejadgange og indretning af parkering, beplantningsbælter, jordvolde og forsinkelsesbassiner til vandhåndtering.
Udstykning må kun finde sted i overensstemmelse med lokalplanens formål.
Mindre skelreguleringer og udstykning til offentlig vej og sti, samt almen forsynings- eller afløbsledning eller afløbsanlæg samt friareal er tilladt.
Lokalplanområdet skal vejbetjenes via den eksisterende adgangsvej fra Hovedvej A1, som er anlagt i 6 meters bredde og via den eksisterende adgangsvej fra Brorsensvej, som er anlagt i 4 meters bredde, jf. kortbilag B.
Der skal udlægges fælles parkeringsareal for den enkelte virksomheds ansatte, som skal anlægges i en passende størrelse i forhold til antal ansatte på højspændingsstationen. Parkeringsarealer skal udføres med vandgennemtrængelig belægning.
Henstilling af busser samt last-, flytte-, fragtbiler og lign. på eller over 3.500 kg må ikke finde sted inden for lokalplanområdet.
Stationsanlægget og luftledningerne må ikke udsende støj, der overskrider Miljøstyrelsens gældende krav til udsendelse af støj, lavfrekvens støj og infralyd.
Ledningsanlæg i området skal sikres ved tinglyst deklaration, herunder bestemmelser om vedligeholdelse.
Der må inden for lokalplanområdet etableres regnvandsbassiner. Regnvandsbassiner skal etableres med naturligt udseende og indpasses i landskabet.
Ny bebyggelse skal placeres inden for byggefeltet som vist på kortbilag B. Dog med undtagelse af højspændingsmaster og mindre tekniske anlæg, som er nødvendige for anlæggets drift, såsom mindre teknikbygninger.
Bebyggelseshøjden på teknikbygninger må ikke overstige 8,5 meter.
Bebyggelseshøjden på el-tekniske anlæg må ikke overstige 28 meter.
Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 10 for den enkelte ejendom.
Nye teknikbygninger skal udføres med facader i tegl og med beklædning i grå eller jordfarvede nuancer i et ikke-reflekterende materiale.
Tage skal udføres som flade tage, sadeltage eller valmtage. Tagbeklædning må ikke udføres med blanke eller reflekterende materialer.
Ved blanke materialer menes glaserede tagsten samt engoberede tagsten, der af Esbjerg Kommune vurderes at være blanke og reflekterende, dvs. højst glans 18 efter Dansk Standard.
Øvrigt udstyr og master skal holdes i farver og materialer tilsvarende det eksisterende anlæg, så stationsanlægget som helhed i videst mulige omfang tilpasses det eksisterende anlæg og hensynet til landskabet.
Solceller/solpaneler/solfanger og lign. må ikke udføres i reflekterende materiale, der kan medføre blændingsgener for naboer og genboer.
Skiltning skal etableres plant med bygningens facade og må ikke etableres på taget eller over murkronen.
Beplantning, som er markeret på kortbilag B, skal bevares.
Der skal anlægges nye beplantningsbælter med en placering som vist på kortbilag B. Beplantningsbælter skal etableres med en bredde på minimum 10 meter ved plantning af seks rækker af træer i en kombination af forskellige egnskarakteristiske træsorter. Bredden er dog undtaget eksisterende tinglyste kabler. Under luftledninger kan plantes lavtvoksende arter af hensyn deklarationen.
Formålet med at kombinere træsorter er, at det så vidt muligt afskærmer de nederste dele af de nye el-tekniske anlæg.
De eksisterende forsinkelsesbassiner i lokalplanområdet kan udvides, og der kan etableres nye bassiner, som måtte være nødvendige for højspændingsstationens drift og vedligeholdelse. Placering af nye bassiner skal ske efter princippet vist på kortbilag B.
Der må inden for lokalplanområdet etableres trådhegn. Trådhegn skal placeres på indersiden af beplantningsbæltet.
Belysning af interne veje og parkeringsarealer skal ske med ensartede armaturer for hele lokalplanområdet. Belysningsarmaturer må maksimalt have en højde på 6 meter. Lyskilden skal være nedadrettet og må ikke belyse arealer uden for lokalplanområdet eller i øvrigt være til gene for omgivelserne. For at sikre en opretholdelse af driften på højspændingsstationen kan der opsættes belysning på masteanlæg i en større højde end 6 meter, der kan belyse anlægget i tilfælde af reparation el.lign.
Inden for lokalplanområdet må der ske terrænregulering til håndtering af tag- og overfladevand. Terrænreguleringen har til formål at skabe gravitation, således vand kan strømme til recipienten. Overskudsjord fra terrænregulering må gerne opbevares inden for lokalplanområdet, hvis det ikke er til visuel gene for naboer.
Der kan etableres jordvolde som afskærmning mod naboarealer, jf. kortbilag B. Jordvolde må etableres med en højde på maksimalt 5 meter og en hældning på maksimalt 1:2. Overskudsjord fra terrænregulering kan med fordel benyttes.
Der skal udlægges fælles opholdsarealer for den enkelte virksomheds ansatte, som skal anlægges i en passende størrelse i forhold til antal ansatte på højspændingsstationen.
Opholdsarealer skal anlægges som sammenhængende arealer med mulighed for sol og læ og skal skærmes med beplantning eller begrønnede hegn.
Opholdsarealer skal placeres i tilknytning til fællesfunktioner, administration og lign.
Ingen bestemmelser.
Ny bebyggelse og anlæg må ikke tages i brug før:
- at det ved målinger eller beregninger er dokumenteret, at Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser overholdes.
- de i § 9 nævnte beplantningsbælter er etableret; og
- det i § 9 nævnte anlæg til nedsivning af regnvand er etableret.
Efter den endelige vedtagelse og offentlige bekendtgørelse af denne lokalplan ophæves og aflyses følgende lokalplan i sin helhed:
- Lokalplan 20-040-0001 ”Stationsanlæg med omformeranlæg ved Endrup”
Ovenstående forslag til lokalplan nr. 20-040-0002, som er udarbejdet efter planloven, er vedtaget af Byrådet i Esbjerg den x. xxxx 202x.
Jesper Frost Rasmussen, Borgmester
Rikke Vestergaard, Direktør for Teknik & Miljø